sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Yllätyksiä kirppiksellä

Aurinko helli tänään ja kyllä olikin ihanaa päästä hieman ulkoilemaan läheiselle kirppikselle, kun oli sairastanut melkein viikon. Jälleen kerran hienona ajatuksena oli mennä ihan vaan katselemaan mitä tarjolla on, mutta kummasti sitä taas tarttui ostoksia kotiin kannettavaksi. Itseni yllätykseksi tällä kertaa vain hankinnat eivät olleet niitä perinteisiä löytöjä.

Yleensä en edes vilkaise lehti kasoja, jollen näe niiden heti sisältävän käsityölehtiä tai ole etsimässä edullista matkalukemista jotka voi hylätä lukemisen jälkeen. Tällä kertaa kuitenkin jostain syystä silmiini osui lehtipino jossa oli sisustuslehtiä. Tulin selanneeksi pinon läpi ja nämä kaksi kiinnittivät huomioni.
 
En ole oikein kokenut Glorian antiikkia lehdeksi joka sopisi minulle, sillä jotenkin olen saanut sen vaikutelman, että lehdessä esitellyt asiat ovat "ulottumattomissani". Kannessa ollut teksti "Pukumuotia viikinkiajalta jugendiin" sai minut tarttumaan lehteen ja selaamaan sen läpi. Lehdessä olikin ihana 6 sivuinen juttu jossa läpikäytiin naisten pukeutumista. 
Tyylisuuntauksista oli kerrottu pääpiirteittäin, mukana muutamia pikku knoppitieto. Mukana oli myös piirros tyylikauden asuun pukeutuneesta naisesta, jotka tuntuivat tutuilta, mutta en osannut sanoa miksi. Kun sitten tutkailin tekstiä hieman tarkemmin mainittiin piirrosten olevan Samppa Lahdenperän kynästä. Ja totta samantyyppisiä piirroksia olin nähnyt joskus vuosia sitten Kaapelitehtaan teatterimuseossa järjestetyssä näyttelyssä, jossa oli esillä hänen tekemiään teatteripukuluonnoksia. Muistelin, että hänen piiroksiaan olisin nähnyt myös Terttu Pykälän kirjoittamassa Historiallinen teatteripuku -kirjassa. 

Kodinkuvalehden kannessa kissan kokoisilla kirjaimilla kirjoitettu teksti "Täydellinen kakku" sai minut selaamaan jutun esiin. Juttu oli jaettu osioihin pohja, täyte, kuorrute ja koristelu ja ensi silmäyksellä tuntui että eipä mitään uutta ja innostavaa. Tarkemmin tutkailtuani löysin kuitenkin vaalean unikonsiemenpohjan, vadelma-voikreemikakun sekä mansikka-valkosuklaakakun ohjeet saivat minut lisäämään lehden ostoksiini. 

Ja ehkä juuri tämä kakkujen maailmaan latautuminen (ja 1€ hinta) saivat minut hankkimaan myös tämän.
Kirjassa on ohjeita 15 eri maasta makeita ja suolaisia. Näistä muutaman mainitakseni: irlantilainen viskikakku, italialaiset Julian suukot, ranskalainen kuninkaiden torttu sekä kreikkalainen seesamikakku nousivat ensimmäisinä esiin mielenkiintoisuudellaan. Useiden ohjeiden kohdalla oli myös hieman taustatietoa leivonnaisesta ja maan ruokakulttuurista. 

Uskoisin kuitenkin, että tämä Kuningas Haakonin kakku on se jonka kirjan ohjeista valmistan ensimmäiseksi, sillä se näyttää ainakin kirjan kuvassa niin herkulliselta ja mielenkiintoiselta. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti