tiistai 23. lokakuuta 2012

Askel lähemmäs unelmaa

Sehän ei ole mikään salaisuus, että rakastan vanhoja esineitä. No olen joskus puoliksi tosissani haaveillut, kuinka ihanaa olisi kattaa pöytään juhlavakattaus vanhoilla tai vanhahtavilla astioilla ja ruokailuvälineillä. Tänään tuo haaveni otti suuren harppauksen kohti toteutumistaan. Tänään kannoin kotiin kirpputorilta tällaisia aarteita...
Nimitäin ostin itselleni vanhoja 70-luvulla valmistettuja, kultareunaisia Arabian lautasia. Kuusi matalaa ja kuusi syvää lautasta. Muutamat niistä ovat kakkoslaatua, mutta ei häiritse minua. Lautasen ovat hyvä kuntoisia ja kultauskin on säilynyt reunassa. Tokikaan lautaset eivät kestä konepesua, mutta onneksi en pelkää käsitiskausta. 
Lasiset "putkilot" pahvirasiassa tulevat ruokailuvälineiden alle. Näin haarukoita ja veitsiä ei tarvitse laskea pöydälle, eikä liina sotkeennu. Tokikin minulta kylläkin vielä uupuu valkoinen pellavaliina, mutta ehkä sekin joku päivä kävelee kirpputorilla vastaan, kuten kävelivät jokin aika sitten nämä pellavaiset ruokailuliinat.
Liinat ovat hyvin säilyneet, ei lankajuoksuja, ei tahroja ja vaikka kuva hieman kellertääkin ovat liinat täysin puhtaan valkoisia. Jokaiseen liinaan on myös "kirjottu" pieni L-kirjain. 

Nyt vielä hakusessa ovat pöytäliinan lisäksi ruokailuvälineet eli haarukat, veitset ja lusikat. Ja jos täydellisyyttä hivotaan, niin sopivat servettirenkaat....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti