keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Juhlapuku osa 3

Juhlien päivämäärä alkaa lähestyä ja ilmassa alkaa tuntua pientä paniikkia. Rajallisen ajan ja budjetin
vuoksi emme tehneet päälliosasta lakanakangasprotoa, vaan laskin kaavoittaessa päälliosalle suuremman väljyyden ja leikkasin sen suoraan tulevasta kankaasta. Ensimmäisessä sovituksessa kaavoitus näytti ihan hyvältä, vaikkakin takaa hieman suunnittelin ottavani sisään. Päälliosaa oli tuettava, joten sisäänotto jäi
vielä tarkistettavaksi uudessa sovituksessa. Koska päälliosan halutaan olevan liikkuva ja liehuvan liikkuessa en halunnut tukea koko päälliosaa. Tästä syystä käytin kiinnisilitettävää kangaspohjaista tukikangasta vain puvun yläosassa.
Leikkasin tukikankaan loppuosan "sahamaiseksi", koska jos reuna olisi ollut suora oli se näkynyt kankaan läpi puvun oikealle puolelle. Sahalaitaisena reuna "katoaa" paremmin ja rajaa on vaikeampi huomata. Tukikangasta käytin myös paikatessani alusmekon vuorituksen "puutoksia", joista kerroin osassa 2. Puutokset syntyivät, koska jouduimme käyttäämään protokankaan aluspuvun vuorittamiseen ja koska meikkasin aluspuvun hieman muokattuna. Onneksi puutokset asettuivat helman reunaan sekä pääntielle, jossa ne suurimmaksi osaksi jäävät käänteiden alle. Ne oli kuitenkin paikattava, jotta käänteistä ja saumoista tulisi tarpeeksi tukevat. Paikkasin puutokset lakanakankaalla ja tukankaasta leikatulla nauhalla. Korjaukset tehtiin toki ystäväni suostumuksella.
Ystäväni oli muuttanut mieltää hihojen "liehukkeiden" suhteen ja ilmoittikin haluavansa liehukkeet pidemmiksi, kuin alunperin oltiin suunniteltu. Aluksi liehukkeiden oli tarkoitus olla lyhyemmät, koska ystäväni hieman epäili  aiheuttaisivatko liian pitkät hihat ongelmia. Näiden "haltiatar-hihojen" kaavoittamisessa käytin hyväkseni tätä valmiskaavaa (Butterick B4571).
 www.butterick.
Kaavan mitoitus oli sopiva lähes suoraan, sillä poikkeuksella, että muokkasin kaavan saumattomaksi. Minusta sauma sifonkihihassa oli rikkonut eteeristä vaikutelmaa. Tällä tavoin hihasta tuli myös hieman "runsaampi". Proton hihasta valmistin tavallisesta lakanakankaasta sekä kirpputorilta ostamastani voileeverhosta, koska voilee muistuttaa ominaisuuksiltaan paljon sifonkia, mutta on huokeampaa ja helpommin käsiteltävää.Sovituksessa myös päädyimme käyttämään tyllialushametta alusmekon alla, koska se nosti helman kauniisti esiin ja estää helmaa kietoutumasta jalkoihin. Kirpputori löydölle tuli siis käyttöä.

Juhlapuku osa 4
Juhlapuku osa 2
Juhlapuku osa 1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti