sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Joulun viimeiset valmistelut

Nyt alkoi viikon joululoma. Seuraavan kerran tarvitsee töihin mennä vasta viikon päästä. : )

Mutta vielä oli muutama jouluvalmistelu tehtävä ennen, kuin sattoi heittäytyä loman viettoon. Tällä kertaa kylläkin oikaisin ja ostin valmistaikinan, josta rakensin tämän vuoden piparkakkutalon. Viime vuoden alennusmyynneistä ostettu pipakakkutalo-muotti pääsi ensimmäistä kertaa käyttöön ja se toimikin hyvin. Kahdella painalluksella oli kaikki tarvittavat osat paistovalmiina. Ja paistaminenkin onnistui hyvin, mutta hieman kokoamisen kanssa tuli pientä lipsuntaa, koska savupiippu ei ihan oikein "osunut kohdalleen". 
Tähän saakka olen käyttänyt perinteistä tomusokeri - vesi - kuorrutetta, mutta päätin tällä kertaa kokeilla tapaa jonka näin viikolla television leivonta-ohjelmassa. Siinä tekijä sekoitti tomusokerin munanvalkuaisiin, jonka jälkeen hän vatkasi seosta sähkövatkaimella. Kuorrutteesta tuli selkeästi jähmeämpää ja se ei valunut pois kohdista joissa sen olisi halunnut pysyvän. Kuorrute myös kovettui nopeammin. 

Ja samalla oli "ihan pakko" kokeilla muotteja jotka olin hankkinut Kirpun torilta syksyn aikana. Kirjainmuoteilla saattoi rakentaa tekstejä joissa ei ole Ä tai Ö kirjainta. Ja lopputainasta tehtiin vielä muutama possupipari glögin seuraksi. Näitä voi ottaa useammankin...

Sitten oli vuorossa vielä muorille niin tärkeä täytekakku. Eilen tein pohjan joka tällä kertaa onnistui yllättävän hyvin ja nousi melko tasaiseksi. Nyt oli vuorossa täyttäminen omena-vaniljahillolla ja kuorruttaminen kermalla. Ikävä kyllä kermaa oli tullut ostettua hieman liian vähän, joten kuorrutus meni vähän niin ja näin. Koristeiksi tarkoitetuilla makeisilla sa sentään osan peitettyä.

Päivään mahtui myös iloinen yllätys, sillä Kirpun torilta löysin kolme astiaa joilla täydennän juhlakattausta niin joulunu, kuin muinakin juhlapäivinä.
Nämä kaksi eri kokoista kulhoa sekä laakea ja keskeltä hieman syvempi lautanen maksoivat yhteensä vain 10,50€. Ja ne sopivat hyvin aikaisemmin hankkimieni ruokaluväline telineitteni kanssa. Vielä kun vastaan kävelisi edullisesti etsimäni pöytäliina ja ne ruokailuvälineet. Noh, ehkä ensi vuonna. : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti