sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Pienin askelin eli tanssiaisasu osa 3

Alku viikosta posti toi mukanaan jo aivan liian pitkään odottamani kaavat. 
Näillä olisi nyt sitten tarkoitus rakentaa tanssiaisasun alaosa. Odotin sormet syyhyten, että pääsisin kopioimaan kaavoja ja leikkelemään kankaita, joista kylläkin osa vielä puuttuu vaikka Eurokankaasta ja omista varastoista osan jo löysinkin. Vaan niinpä niin. Elämällä on tapana hidastaa kurveissa ja huomasin, että viikko hurahti melkoista vauhtia töissä. Noh piti sitten ottaa vähän velkaa ja jatkaa jatkaa päivää yöstä, mutta tulipahan kaavat kopioitua. 

TV:n (Truly Victorian) kaavoissa on melkoisen hyvin huomioitu myös meidät suurempien kokojen käyttäjät, mutta koska en aivan mahtunut heidän mittataulukkoonsa, jouduin tekemään pieniä muutoksia. Muutosten teko oli kylläkin todella helppoa, oikeastaan vain muutaman sentin lisäämistä reunoihin. Tämä oli aivan ihanaa, sillä jo pelkäsin joutuvani tekemään suuria muutoksia linjalla "leikkaa-liimaa-askartele"

Ja koska perustuksistahan se talokin lähtee oli minunkin aloitettava alushameesta. Siis siitä joka tulee alimmaiseksi. Englanniksi petticoat. Aidostihan se tulisi valmistaa puuvillasta, mutta koska kaapissa sattui olemaan tämä kangas
päätin, että oijon tässä suhteessa mutkia ja vaikka autenttisuus lentääkin ikkunasta niin budjetti pysyy tiukasti kuosissa. Materiaalin koostumusta en osaa sanoa, mutta selkeää tekokuitua ja koska se on vuosien ajan seissyt varastossa oli osaa rypyistä mahdoton saada suoraksi. Kankaan levys myös aiheutti hieman päänvaivaa, sillä kaavoissa oli leikkuusuunnitelmassa oli käytetty 45" kankaan leveyttä (n. 112,5cm) ja minun kankaani vaihteli 110 ja 112 cm välillä. Päädyin sitten leikkemään palaset siten, kuin ne parhaiten saa joten osa paloista leikattiin "vääräänsuuntaan". Ajattelin, että koska kyseessä on alushame niin sillä ei ole niin väliä, siftaako kangas hieman eri tavalla eri kohdissa.

Valmiit palat leikattuina. Tästä on sitten hyvä jatkaa.


Osa 4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti